KURUMSAL
SON DUYURULAR
Ahşap malzemenin yapıda kullanımına ilişkin düzenleme önerilerimiz
07 Aralık 2022Kapasite raporlarında yaşadığımız haksız uygulamalar Danıştay kararı ile durduruldu!
07 Aralık 2022Mesleğimizin Yetki ve Görevleri ile Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri
07 Aralık 2022İstanbul Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi MÜDEK tarafından akredite edildi
07 Aralık 2022TESK’den Orman Endüstri Mühendislerine yetki
07 Aralık 20221971’den günümüze 13 farklı üniversitede binlerce mezun veren köklü bir bölümün mensupları olarak ne yazık ki hak ettiÄŸi deÄŸeri göremeyen bir meslek grubuyuz. Yarım asırdır kendini kanıtlayamayan bir mühendis topluluÄŸu olmamızın geçmiÅŸten kaynaklı birçok sebebi var. Bence en önemli sorun ise mesleÄŸin sorunlarıyla ilgilenecek, geliÅŸimine katkı saÄŸlayacak, mesleki dayanışmayı oluÅŸturacak bir sivil toplum kuruluÅŸumuzun olmaması.
MesleÄŸimizi temsil eden sorunlarıyla ilgilenen bir üst kuruluÅŸ var mı?
Orman Mühendisleri Odası mı? Buna cevabımız ne yazık ki hayırdı. Yaklaşık on yıl önce mesleÄŸimizi temsil eden bir sivil toplum kuruluÅŸu olmadığı ve bu konuda ne yazık ki kimsenin sorumluluk almadığını gördük ki 2013’de derneÄŸimizi Oremder’i kurduk. Ne yazık ki o tarihlerde sorunlarımıza çözüm üretmeyen, bizi dinlemeyen, meslektaÅŸlarımızı yok sayan bir oda yönetimi vardı.
BirliÄŸe çaÄŸrı grubu derneÄŸimiz aracılığıyla mesleÄŸimize olan ilgisini gösterdi ve sorunlarımızı çözmeye talip olduÄŸunu belirtti. Bu konudaki ilk ciddi adımları 2018 yılında düzenledikleri çalıştaydı. Sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik çok baÅŸarılı bir çalışma yapıldı. Devamında ise gerek kamu gerek özel sektöre yönelik birçok giriÅŸimde bulundular. Daha önceki yönetimler gibi kavgayla mahkemeyle deÄŸil; mühendislik bilinciyle, bürokratik adapla bir çok kapıyı açtılar birçok konuyu dile getirdiler. Mesleki sorunlarımız bir anda çözülecek boyutta deÄŸil bunun farkındayız ama sizin samimiyetinizin ve çabanızın da farkındayız. Tüm bu sebep ve emeklerden dolayı Hasan Türkyılmaz ve Mesut Güler baÅŸta olmak üzere oda yönetimine teÅŸekkür ederim. Sakarya ÅŸubenin baÅŸlattığı OEM çalışma grubu içinse Vedat Dilaver’e ayrıca teÅŸekkür etmek isterim. MesleÄŸimize olan ilgisi ve çabasını her zaman takdir ettiÄŸimizi, çalışmalarının tüm ÅŸubelere örnek olmasını gerektiÄŸini özellikle belirtmek istiyorum.
Neden oda merkez yönetiminde ve ÅŸubelerde bizi temsil eden meslektaşımız yeterli sayıda yok?
Ne yazık ki bu zamana kadar yönetim ve kurullarda yer alabilecek sorumlulukta ve kabiliyette OEM bulmak biraz zordu. Üye olmaktan, oy vermekten, görev almaktan kaçan birçok meslektaşımız nedeniyle maalesef yer bulamadık. 16.669 Orman Mühendisi, 1.600 Orman Endüstri Mühendisi, 150 AÄŸaç Ä°ÅŸleri Endüstri Mühendisi olmak üzere 18.419 üyeye sahip oda da %10’un altında bir üye oranına sahibiz. Dolayısıyla temsiliyette listeler hazırlanırken üye oranları da göze alınıyor. Gönül ister ki daha çok ve etkin meslektaşımız görev alsın ama maalesef listeler ortada. Bu konuyla ilgili görüÅŸtüÄŸümde listeleri belirleyenlerden ziyade meslektaÅŸlarımızın il temsiciliklerinde görevlendirildiÄŸi takdirde kendilerinin daha verimli olacağını talep ettiklerini belirttiler.
Bugün Bursa’da endüstri grubunun oluÅŸturduÄŸu tamamı OEM/AEM olan bir adayda var, Türk Ormancılar BirliÄŸi. MeslektaÅŸlarımı bu demokratik mücadelesinden dolayı tebrik ediyor ve baÅŸarılar diliyorum.
GeçtiÄŸimiz seçimde meslektaÅŸlarımızı odaya üye olmaya davet etmiÅŸtik, güzel bir katılım olmuÅŸtu. Bundan sonra ise oy vererek, daha adil, katılımcı, güçlü ve etkin bir oda oluÅŸturmak için tüm meslektaÅŸlarımızı seçime davet ediyorum.
MesleÄŸimize katkı saÄŸlayacak, projesi, hedefi, çabası olan tüm adaylara baÅŸarılar diliyorum.
Saygılarımla;
Hasan ACAR – Yönetim Kurulu BaÅŸkanı